Vrijwilliger wordenSTUV werkt met een kleine maar actieve groep vrijwilligers die op verschillende manieren bijdragen aan de missie van de STUV. Taken van de vrijwilligers zijn voornamelijk het helpen bij integratie.

Hieronder vind je de huidige vacature voor vrijwilligers:

BUDDY gezocht

Begeleiding van maatschappelijke activiteiten en dagbesteding

BUDDY (met spoed!)
Coachen van een bewoners van STUV in de dagbesteding/ maatschappelijke activiteiten
Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV) is (met spoed) op zoek naar vrijwilligers die een bewoner één op één willen begeleiding bij hun dagbesteding. Dagbesteding is gericht op de toekomst, dit kan terugkeer zijn of een toekomst in Nederland. De dagbesteding verschilt enorm per bewoner en moet voor sommige bewoners nog flink worden ontwikkeld.

Tijdens de dagbesteding is er natuurlijk tijd voor ontspanning, maar ook aandacht voor het aanleren van nieuwe vaardigheden en kennis. Jouw rol hierin is het motiveren en enthousiasmeren van de bewoner. Je gaat samen met de bewoner werken aan zijn/ haar persoonlijke doelen.

Daarnaast kan je ook worden ingezet als begeleider naar maatschappelijke afspraken. Als deze rol voor jou is weggelegd dan hoor ik heel graag van je!

Gevraagd:
– Goede sociale vaardigheden, stevig in je schoenen staan.
– Begeleiden in het hebben van een gesprekje en het bieden van een luisterend oor.
– Geduld en doorzettingsvermogen.
– Een positieve instelling.
– Open staan voor andere culturen.
– +/- 4 uur per week in overleg.

Wij bieden:
– Een waardevolle vrijwilligersplek in een bijzondere organisatie.

– Ondersteuning vanuit de organisatie; eventueel een cursus indien gewenst.
– Onkostenvergoeding voor gemaakte kosten.
– Mogelijkheid om deel te nemen aan maandelijkse etentjes georganiseerd door de bewoners van STUV.

Om te solliciteren naar deze vrijwilligersfunctie kan je een e-mail sturen met je motivatie en je CV naar lisa.lamoree@stuv-leiden.nl t.a.v. Lisa Lamoree. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek zodat de wederzijdse verwachtingen besproken kunnen worden.